U heeft een goed plan voor Voorschoten, maar misschien net te weinig geld om het te realiseren.  Stap in dat geval naar de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen, die ook een afdeling in Voorschoten heeft: NUT Voorschoten.

NUT Voorschoten helpt Voorschotenaren die mooie plannen hebben voor Voorschoten. We zijn geïnteresseerd in initiatieven die het culturele en sociale leven in het dorp op een hoger plan tillen. Onze steun geven we in de vorm van een lening of een aanvullende subsidie. Misschien kan het voor u het ontbrekende puzzelstukje zijn dat uw plan compleet en haalbaar maakt!

Die financiële steun is gebonden aan een aantal voorwaarden.

 

Als u een plan heeft dat past bij onze doelstelling en voldoet aan onze voorwaarden kunt u een aanvraag indienen of contact met ons opnemen. 

U kunt uw plan indienen via de aanvraag pagina.

Nieuws

Voor de 10e keer heeft NUT Voorschoten de scholen, kinderspeelzalen, kinderdagverblijven en BSO’s gratis exemplaren geschonken van het prentenboek van het jaar: Maar eerst ving ik een monster.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen heeft burgemeester Nadine Stemerdink dit prentenboek voorgelezen aan de kinderen van Kinderspeelzaal Voorschoten ’t Kwetternest. De kinderen waren blij verrast dat de burgemeester met haar ketting ( ambtsketen) om bij hen het prentenboek kwam voorlezen.

------------------------------

Oktober 2021 :  Bestuur op bezoek bij Burgemeester Nadine Stemerdink

Het bestuur van NUT Voorschoten heeft op 13 oktober 2021 met Burgemeester Nadine Stemerdink gesproken over samenwerking in de toekomst. Zowel de Gemeente als het NUT willen het leven in Voorschoten voor zoveel mogelijk voorschotenaren verbeteren. Het bestuur van het NUT heeft het gesprek met de zeer geïnteresseerde Burgemeester als zeer prettig en constructief ervaren en veel vertrouwen in de samenwerking.

——————————–

Jaarlijkse voorleesdagen

Al sinds eind 1784 zet de Maatschappij tot NUT van ’t Algemeen, waar NUT Voorschoten een departement van is, zich in om iedereen in staat te stellen kennis te verwerven. Onder andere door het lezen van boeken

En dat werkt. We merken dat alle scholen, kinderspeelzalen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang elk jaar weer uitkijken naar de prentenboeken met handpopje om ze samen met de kinderen te kunnen lezen en allerlei activiteiten rond het prentenboek te doen.